neděle 13. března 2016

Nedělní povzdech a úsměv #2

Čas plyne jako voda! Co přinesl tento týden? Vítězství i pokoření, Zapomnění i odhalení!

(Ne)čistý tenisový svět

Když se zranil Tomáš Berdych, mnozí z nás už nedoufali. Nakonec ale díky Lukáši Rosolovi vše dobře dopadlo. Češi v Davis Cupu po 34 letech porazili Německo! Gratulujeme a držíme palce do čtvrtfinále! Jen to Francouzům nandejte!
                                              Zdroj: Česká sportovní/Pavel Lebeda, sport.cz

Právě jste si připomněli tu lepší zprávu z tenisového světa. Ta horší následuje. Podvádět se totiž dá všude a sport není výjimkou. I ten nejmenší sportovní fanoušek slyšel jméno Maria Šarapovová. Ruská tenistka, aktuálně 7. nejlepší hráčka světa. Potvrdil se její pozitivní výsledek dopingového testu. Opravdu za nepovolenou látkou v krvi stojí jen dlouhodobě užívané léky, jak sama tvrdí? Nejedná se snad o "podivné praktiky", jak rozhlašují všemožná média od New Yorku po Sydney? To se my, ale ani nikdo jiný, už pravděpodobně nedozvíme. Maximálně můžeme s kamennou tváří konstatovat, že ruští tenisté a atleti obecně mají smůlu. Od podzimu jsou vyloučeni ze všech mezinárodních soutěží a jejich největší hvězda si bude trest odpykávat minimálně čtyři měsíce. Na olympiádu se asi netěší.

Babišovi čápi

Není možné, aby uběhlo delší časové období, aniž by přišel nový skandál, kterým se pak zabývají všichni od obecního měsíčníku po velké šelmy v oblasti médií. Takovým skandálem se staly dotace na Farmu Čapí hnízdo, která patří (anebo vlastně nepatří) nynějšímu ministru financí Andreji Babišovi. Ten k celé aféře sepsal dlouhé prohlášení, jež můžete nalézt zde. Příběh se opakuje - nemůžeme vědět, na čí straně je pravda. V jednom má však ministr pravdu, kolem něj se až podezřele často vyskytují podivné kauzy.


Každý den není posvícení

Také se vám zdá, že minulý týden se celý točil kolem sportu? O tenisu jsem se již zmiňovala. Přeci jenom jaro teprve přichází, takže se musíme ještě chvíli věnovat zimním radovánkám. Biatlonové mistrovství světa v Holmenkollenu. Určitě jste o něm slyšeli! Medaili naše reprezentace sice nevybojovala, ale po celou dobu se pravidelně umisťovala na čtvrtých, pátých, šestých a podobných místech. Zkrátka smůla, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že skončit těsně pod stupni vítězů je pro psychiku člověka horší než skončit poslední. Na celkové výsledky se podívejte na stránkách Mezinárodní biatlonové unie. Každopádně neztrácejme naději, zbývá už jen poslední zastávka Světového poháru. Gabriela Soukalová jistě potvrdí své první místo v průběžném pořadí a stane se tak vítězkou i v pořadí konečném. Někdy si říkám, co by odpověděli cizinci na otázku: "Co se vám vybaví, když se řekne Česká republika?" Obávám se, že většina by opáčila: "Pivo a sport."

Obrázky od BBC

I dnes ukončíme náš nedělní povzdech a úsměv odkazem na týden v obrazech od BBCWeek in pictures.

Narazili jste na jinou zajímavost z minulého týdne? 
Podělte se s námi nejen o ní v komentářích!


Zdroj úvodní fotografie: pinterest.com, Lucy Nuding








Žádné komentáře:

Okomentovat